Laatste update : 09-08-19 | Home |Tickets | Contact  


Rally Ieper | VIP autosport | WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

WRC 2017 Huyundai Ford Toyota

WRC - World Rally Championship Kalender 2017


17/12/16 | 2017 belooft een boeiend jaar te worden in het WRC. De nieuwe agressievere look van de wagens en krachtiger motoren met maximum 380 pk, waar de limiet vroeger op 300 pk lag. De restrictor van de turbo mag nu 36 mm zijn in plaats van 33 mm vroeger. Vooraan, achteraan en aan de zijkant mag de uitbouw weer groter zijn en men krijgt meer vrijheden inzake de diffusers zodat nu aërodynamische hulpmiddelen kunnen gebruikt worden. Dat betekent meteen ook dat bij schade aan bumpers of zijschorten, de auto's moeilijker zullen te besturen zijn. Ook de remmen zullen nu beter kunnen gekoeld worden. Voor het eerst sinds 2010 is een "actief" centraal differtieel weer toegelaten. Voor het eerst is een electronisch differentieel toegelaten in de rallysport. De auto's mogen bovendien zo een 25 kilo minder wegen. Elke wagen die minstens 3,9m lang is, kan gebruikt worden als basis voor een WRC.
citroën c3 wrc 2017Citroën C3 WRC
Het plotse wegvallen van het constructeursteam van
Volkswagen zette weliswaar een domper op de vreugde, maar er doen geruchten de ronde dat een oplossing met een privé-team zou gezocht worden. Het plotse stopzetten brengt immers geen enkele besparing voor de VW-groep met zich mee en is enkel bedoeld om de vakbonden - die massale ontslagen in Duitsland moeten slikken - te sussen. De nieuwe auto was immers klaar en alle personeel dient ontslagen te worden met de nodige kosten. De oude VW Polo WRC R's zouden ook verkocht worden, zodat ze door privé-piloten kunnen ingezet worden. Wait, see and hope...
Ondertussen heeft Ogier (met sponsor Red Bull) bij
M-Sport (Ford Fiesta) onderdak gevonden, naast Tänak. Ogier vond de Toyota Yaris blijkbaar niet goed genoeg nadat hij deze testte. Bij Hyundai lagen Sordo, Neuville, Paddon en ook Abbring al vast. Citroën kan rekenen op Meeke, Lefebvre en Breen. Toyota tenslotte heeft Latvalla binnengehaald, naast Hänninen en Lappi als testrijder. Er zijn wel sterke twijfels omtrent de competitiviteit van het (volledig Finse) Toyota team onder leiding van Mäkkinen, zowel wat de Yaris zelf betreft als wat de piloten betreft.
Mikkelsen (ex-VW) heeft voorlopig nog geen nieuwe werkgever.
De manche in China is weer van de kalender verdwenen, nadat die vorig jaar weer voorzien was, maar uiteindelijk niet gereden werd om wille de slechte weersomstandigheden.

Kalender WRC World Rally Championship 2017
Rally van Monte Carlo (19-22 januari)
Rally van Zweden (9-12 februari)
Rally van Mexico (9-12 maart)
Rally van Frankrijk - Corsica (6-9 april)
Rally van Argentinië (27-30 april)
Rally van Portugal (18-21 mei)
Rally van Italië (8-11 juni)
Rally van Polen (29 juni -2 juli)
Rally van Finland (27-30 juli)
Rally van Duitsland (17-20 augustus)
Rally van Spanje (5-8 oktober)
Rally van Wales Groot-Brittanië (26-29 oktober)

Rally van Australië (16-19 november)

Het format blijft in principe als volgt : donderdag shake down - vrijdag eerste wedstrijddag - zaterdag tweede wedstrijddag - zondag derde wedstrijddag en eindpodium.
     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto WRC 2016 | Ford Fiesta