Laatste update : 18-06-18 | Home |Tickets | Contact  


VIP Rally Ieper | VIP autosport | WRC |BRC en andere | Rallycross | Nieuws

   

RX RALLYCROSS : OOK IN 2018 IN METTET
Tickets en vip-arrangementen te verkrijgen via Akoya

logo_rx_rallycross
bekijk hier nu :
KALENDER WK RALLYCROSS 2018

download hier alle info over de editie Mettet - Belgium 2018:
Timing WK rallycross Mettet Belgium 2018
Belangrijkste deelnemers 2017
Lees een verslag van de wedstrijd onder "nieuws".

Wereldkampioenschap rallycross strijkt neer in Mettet.

Geschiedenis.Rallycross ontstond in 1967 in Groot-Brittannië onder impuls van ITV producer Robert Reed, die sportprogramma's maakte. Op 4 februari 1967 werd in Lydden Hill de eerste rallycross verreden. Eerst ITV en later ook de BBC brachten rallycross op het tv-scherm op zaterdagnamiddag. In 1969 werd de eerste rallycross op het Europese vasteland verreden, in het Nederlandse Elst. Twee jaar later volgde Scandinavië met een manches in het Zweedse Hedevora. Vanaf 1973 ontstond er een Europees kampioenschap met wedstrijden, dat in 1976 door de FIA erkend werd. Zowel in Nederland als België waren wedstrijden. Vanaf 2013 gaf de FIA (Internationale autosportorganisatie) de promotie en organisatie in handen van een promotor (IMG), die een nieuwe Europees kampioenschap organiseerde. Geen enkele wedstrijd uit de Benelux stond nog op die kalender, maar er was wel een alternatief kampioenschap 'European Rallycross Challenge' met wedstrijden in enkele landen waaronder België en Nederland.
Timur Timerzyanov won het Europees kampioenschap in 2013 en voor 2014 mocht de promotor voor het eerst een Wereldkampioenschap organiseren. Dit werd gewonnen door een Citroën DS3 (SuperCar) met de Noor Petter Solberg (geboren op 18 november 1974) aan het stuur, de eerste piloot die er in slaagde om in twee FIA-disciplines wereldkampioen te worden. In 2003 werd hij ook wereldkampioen rally met een Subaru Impreza WRC (eerste en enige Noor). Ook het seizoen 2015 werd gewonnen door Petter Solberg.
Telden enkele wedstrijden uit het wereldkampioenschap tot nu toe mee voor het Europees kampioenschap, dan trekt men dat Europees kampioenschap in 2016 een beetje uit elkaar. De finales worden nu niet meer samen verreden. Op termijn moet dit leiden naar een volledig gescheiden Europees kampioenschap.

RX Belgium. Vanaf de eerste editie van het WK Rallycross werd België opgenomen in de kalender. Daarvoor werd uitgeweken naar het circuit "Jules Tacheny" in Mettet, dat speciaal voor de komst van RX Rallycross werd aangepast.
Na twee succesvolle edities bezoekt in het weekend van 14 en 15 mei 2016 RallycrossRX opnieuw ons land.

PRAKTISCH - Circuit Mettet RX Rallycross
Adres : Rue Saint Donat 6, 5640 Mettet.
Toegangsprijzen : 50 euro in voorverkoop (tot 25 april) - 70 euro de dag zelf.

Reserveer
hier alvast uw tickets.
Vraag eveneens info over de VIP-arrangementen.

Hoe_werkt_rallycross Hoe zit rallycross in elkaar - hoe vormt men de finale in RX Rallycross

     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer