Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

WRC : rally van Polen - Feel the gravel.

We hadden het hem helemaal gegund, Tänak. De Esten werden gek zaterdagavond op de service in Mikolajki. Nog vier proeven en "hun" Ott - niet eens rijder van een officieel team - won een rally in het Wereldkampioenschap. Maar zondagochtend sloeg het weer om. Gietende regen maakte van de twee proeven echte modderpoelen, bezaaid met losgereden stenen. Tänak reed lek en zo wint Mikkelssen in extremis deze mooie en heel goed georganiseerde rally.
Het was nochtans mooi geweest, eindelijk nog eens een Ford op het hoogste schavotje, van een kampioenschap dat dit jaar spannend is (weliswaar een beetje door een kunstmatige ingreep met de startorde). Ogier (143ptn) en VW blijven leider in het WK. Tweede in het kampioenschap is Mikkelsen (VW - 92 ptn), gevolgd door Paddon (Hyundai - 72 ptn). Daarna volgen Latvalla (68 ptn), Sordo (68 ptn), Ostberg (62 ptn) en Neuville (61 ptn).
De verschillen tussen de eerste vijf in het klassement bleven de ganse rally minimien.
1. Mikkelsen (VW)
2. Tänak (Ford) (+26.2)
3. Paddon (Hyundai) (+2.3)
4. Neuville (Hyundai) (+0,8)
5. Latvalla (VW) (+4,5)
6. Ogier (VW) (+6,5)

Breen (Citroën) eindigt zevende op meer dan twee minuten van de winnaar. De rally van Polen, zeker een aanrader om life te beleven. De proeven zijn makkelijk te bereiken in een landschap dat wat lijkt op een onverharde versie van Ieper zonder grachten en tussen de tientallen meren zoals je ze ook in Finland tegenkomt, maar dan zonder de spectaculaire jumps. Bij regenweer waan je je dan weer in Wales.

Bekijk ook het een uitgebreid fotoverslag !


     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto JL