Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

 Europees kampioenschap Speedway op Camso circuit in Warneton.

Eind augustus, begin september vindt op het Camsocircuit (Comines Auto Moto Speedway Organisation) in Comines-Warneton - op zo een 15 kilometer van dé Belgische rallystad Ieper - elk jaar het Europees kampioenschap Bangers plaats. Dit circuit werd geopend in 1980. Na het verlengen van de uitbatingsvergunning tot 2020 werd begin 2002 een investeringsprogramma aangevat : de ingang werd volledig, de binnenpiste verbreed en er werd 3000 vierkante meter wagenpark geasfalteerd.  In november 2002 werd het circuit herbouwd met verhoogde bochten - zoals de ovalen circuits in de Verenigde Staten. Vierduizend vierkante meter terrein - toebehorend aan de Belgische Spoorwegen - werd afgehuurd om het wagenpark te vergroten. In totaal zijn nu ongeveer 20.000 vierkante meter wagenpark geasfalteerd.
Een impressie van de druk bijgewoonde wedstrijd.
Foto links : Camso V8 Budweiser 200. Hier vechten "Amerikaanse Nascar boliden" een verbeten strijd uit. Een unieke gelegenheid om deze wagens dicht bij huis bezig te zien. Het spektakel was dit jaar niet min. Deze Amerikaanse raceauto's - met buizenchassis, Chevrolet V-8 motoren van 450pk, 905kg zwaar, uitzicht zoals de Nascar auto’s - staan op het kalender sinds 2003

De Sprint cars, een soort gigantische en luidruchtige karts, die maar één keer per jaar van uit het Verenigd Koninkrijk naar Warneton overkomen.
camso sprint car

Camso Hot rods, toerisme wagens met half-getunede motoren tot 1600cc (165pK) of met Ford 2 liter Pinto motor (155pK). Contact is niet toegelaten.
camso hot rod
De privécars, standaard serieklasse waar geen contact toegelaten is.
camso privé cars

De Bangers, dit is de full contact klasse. Contact en mekaar in de muur of tegen andere deelnemers rijden is toegelaten.
camso bangers
Met de ramp roll-over (winnaar is wie het meeste koprollen maakt nadat met de auto een schans genomen werd) en de caravanrace als afsluiter (een race met auto's met caravan die doorgaat tot... er nog eentje rondrijdt. Dit jaar waren er 17 deelnemers) - kan talrijk opgekomen publiek tevreden terug naar huis. Foto's zouden te weinig zeggen. Dit moet je ter plaatse beleven.
camso circuit warneton



     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer