Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

Onverwacht spannende strijd.

Bij de start van de rally van Ieper vroeg elke kenner zich af wie in staat zou zijn om Freddy Loix en zijn nieuwe Skoda Fabia van zijn tiende zege in Ypres Rally af te houden? Breen, Lefebre en Bouffier zijn misschien wel snel, maar zouden hun auto's betrouwbaar genoeg blijken? Abbring was vorig jaar al heel snel, tot hij met technische problemen moest opgeven, reed hij autoritair aan de leiding.
Ook nu startte Abbring snel : snelste tijd op de eerste proef in Langemark. Gevolgd door Breen, Princen en Loix (op bijna drie seconden). Lefebre en een verrassend sterke McCormack vervolledigden de top 5. Bouffier is pas tiende op bijna negen seconden van Abbring.
De Fransman Dumas is eerste Porsche, op plaats dertien. De Opel Adams van Bergkvist en Griebel zijn weer de snelste R2's.

De volgende proef zakt Princen weg en Bouffier maakt een remonte en staat al zevende.Griebel, INgram en Heuninck gaan Bergkvist vooraf. Abbring wint.

Ook in Wijtschate kan Loix de ontkende Nederlander Abbring niet volgen. Hij verliest alweer bijna 8 seconden op de leider. Bouffier wint de proef.
In Mesen wint Bouffier, Breen is tweede, maar komt nu aan de leiding. Zowel Abbring als Loix rijden immers lek. Loix verliest bijna 15 seconden, Abbring bijna 24.
Het is zondermeer duidelijk na deze eerste etappe dat we een spannende wedstrijd tegemoet gaan in de moderne rally.

Dikkebus is weer voor Abbring, die opnieuw tweede algemeen staat na Breen.

IN Wijtschate gebeurt echter wat iedereen vreesde : Abbring is overmoedig en gaat over kop. Bouffier staat nu tweede algemeen, na Breen.

Bouffier wint de laatste KP van de avond en blijft tweede na Breen.

Breen - Bouffier (4.6) - Lefebre (10.7)- Princen (22.,5- Loix (25,8). Mccormack staat net voor de Porsche van Dumas (negende). Bij de R2's zijn de Adams oppermachtig. Griebel, Bergkvist en Zawada zijn de eerste drie.


     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto NL