Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

Spannende 51e Kenotek Ypres rally.

Ondertussen weet iedereen het : 2 dagen op volle snelheid door de Westhoek... en op het einde wint Loix. Freddy Loix wint dus zijn tiende rally van Ieper. De tiende... op twintig deelnames. Nochtans stond hij op vrijdagavond maar op de vijfde plaats op bijna 26 sekonden van leider Breen. De wedstrijd bleef - in tegenstelling tot de jubileumeditie van vorig jaar - echter ongemeen spannend. Voor Bryan Bouffier duurde de wedstrijd drie proeven te lang. Hij kwam aan de leiding na de sortie maar Loix kwam elke KP iets dichterbij tot hij lek reed en meer dan twee minuten verloor. Hij moest zich alweer tevreden stellen met de tweede plaats. Het wordt een gewoonte voor de Fransman die ook in het WRC (voor Hyundai) aktief is.

Zaterdag.
Op zaterdagmorgen werd bekend dat Kris Princen, vierde in de stand niet meer zou starten wegens gezondheidsproblemen. Eén concurrent minder.
Abbring, eerste leider in de wedstrijd was op vrijdagavond al zwaar van de baan gegaan, waarna de leider in het Europees kampioenschap Breen de eerste plaats overnam. Abbring kon niet meer herstarten zaterdagmorgen. Zo snel starten, dat doe je geen twee keer ongestraft in Ieper.
Na Hollebeke 1 is de situatie al helemaal gekeerd. Na een lekke band van Breen, komt Bouffier aan de leiding. Loix staat dan tweede, op minder dan vijf sekonden, aangezien Lefebvre ook een lekke band krijgt bij het afsnijden van een bocht en zo wegzakt naar een negende plaats. Streekrijder Verschueren is met zijn Go-drive DS3 opgeklommen naar de vierde plaats en de Franse piloot Dumas bewijst zijn kunnen door zijn Porsche naar de vijfde plaats te sturen.
Breen verdwijnt echter uit de wedstrijd wanneer hij even van de weg gaat in een veld en daardoor technische problemen krijgt. Magalhaes (Peugeot 208) schuift ook steeds meer naar voor in de stand, hoewel hij een kleurloze wedstrijd rijdt.
De twee broer Moffett rijden met hun Fiesta RRC allebei een opvallende wedstrijd. Niemand snijdt dieper in de koorden als zij. Spectaculair bij momenten. Ze zullen echter allebei in het decor belanden.
Ondanks de hevige strijd is het vooral de Nordist Lefebvre die de snelste tijden op de tabellen zet. Hij komt nog terug tot de vijfde plaats.
Eindstand : Loix - Bouffier (27,5s) - Verschueren - Magalhaes - Lefebvre

Porsche : GT-cup in Ieper.
Dumas - met een Porsche - komt dus na Hollebeke in de top vijf. De hele tijd was hij ongenaakbaar voor de andere Porsches van Delecour en van Duez en Snijers, die beiden op verre afstand volgden.
Maar op de voorlaatste proef in Kemmel breekt de versnellingsbak en moet hij opgeven. Ook Delecour verliest veel tijd. Zo wint Snijers uiteindelijk de Porsche-strijd. Om te winnen, moet je immers aankomen. Duez finisht als laatste Porsche
De volgende wedstrijd op de kalender voor de GT's is de rally van Duitsland, verreden in de buurt van Trier, die ook meetelt voor het WRC (Wereldkampioenschap).

Juniors
De Juniors werden gedomineerd door de Opel Adam rijders, met Griebel op kop. De Adams zijn echt heel snel en dat ziet men ook als men langs het parkoers staat. Het was zeker de moeite om op deze kleine wagentje te blijven wachten.
In de laatste proef moet Griebel echter nog de Adam van de Pool Zawada laten voorgaan door een foutje. Bergkvist (Adam) moet opgeven met technische problemen en ook Ingram (Peugeot) haalt het einde niet.
Onze Belgische vertegenwoordiger, Gino Bux (Peugeot) eindigt op een vierde plaats bij de ERC-juniors. Dit resultaat mag echter niet baten. De RACB besloot in overleg met Peugeot om Gino Bux niet langer te steunen. Waarschijnlijk gaan ze op zoek naar nieuw rallytalent.


     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto NL