Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

 Rally van Roeselare 2014 : Loix kampioen van BelgiĆ«

Met nog de East Belgian rally en de Condrozrally te gaan, is Freddy Loix nu al zeker van de Belgische titel en dit voor de tweede opeenvolgende keer me zijn Skoda Super 2000. Daarmee zijn de twee doelstellingen van Skoda verwezenlijkt : Ieper winnen en de Belgische titel behalen.

Kris Princen won weliswaar de Omloop van Vlaanderen, maar zijn WRC komt niet in aanmerking voor de titel. In een interview stelt Kris dat hij weliswaar interesse heeft in een R5 en dat de Subaru gerust kan verkocht worden, tegen een goede prijs. Maar anderzijds is deze wagen heel leuk om mee te rijden, competitief en ook het publiek houdt van de auto. Dus het hoeft voor hem niet onmiddellijk op te houden.
Ook De Jong zette een knappe prestatie neer door zijn Mitsubishi WRC op de derde podiumtrede te zetten.

De historics - dit jaar gewoon tussen de normale deelnemers - werd gedomineerd door Paul Lietaer, die op Westvlaams wegen zo goed als niet te verslaan is, ondanks zijn spectaculaire doortochten. Hij kende nochtans zijn deel van de pecht. Hij verloor eerst een minuut met een versnelling die vast zat. Daarna werd de versnellingsbak vervangen, maar nog steeds kon een versnelling niet genomen worden. De bak moest dus nog een tweede keer vervangen worden. Dat resulteerde nog in een straftijd van 40 seconden. Aan de eindstreep had hij echter nog meer dan twee minuten voorsprong op zijn concurrenten en behaalde hij ook een 18de plaats algemeen. Tobi Vandenberghe blijft nipt leider in het historic kampioenschap.







     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer