Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

 ADAC 2014 : Belgen aan de start.

Thierry Neuville en Nicolas Gilsoul zijn ongetwijfeld de deelnemers waar het meest naar uitgekeken zal worden. Vorig jaar werden ze tweede met hun Ford Fiesta WRC, na Danny Sordo (Citroën DS3 WRC). Dit jaar rijden ze voor Hyundai World Rally Team, en is Danny Sordo een teamgenoot. Het is alvast uitkijken naar de indrukwekkende servicestand die Hyundai telkens weer opbouwt.
Stéphane Prévot, de co-iloot uit de buurt van Hoei zal er de nota’s lezen voor Richard Tuthill, een piloot die we ook kennen van de Ypres Historic Rally. Team Tuthill zet voor de eerste maal een Porsche 997 GT3 in die beantwoordt aan het nieuwe RGT reglement in het Wereldkampioenschap Rally. Het is trouwens de bedoeling dat Prévot ook Chris Atkinson navigeert in Austrialië met één van de officiële Hyundai i20 WRC’s.
En er zullen nog meer Belgen van de partij zijn: Renaud Jamoul (met de Franse piloot Quentin Gilbert) en Lara Vanneste (met de Duitse piloot Christian Riedemann), Robin Buysmans (met de Nederlandse piloot Dennis Kuipers - Fiesta WRC), Philip Cracco en Cindy Verbaeten (Fiesta R5), Armand Fumal en Xavier Portier (DS3 R3), Eddy Smeets (met de Nederlandse piloot Mats Van den Brand - Fiesta R2), Joachim Waegemans en Andy De Baeremaeker (Fiesta R2), en Pieter-Jan Michiel Cracco en Martijn Wydaeghe (Ford Fiesta R2).
Vergeten we ook niet de verschillende Belgen met belangrijke functies in de WRC-teams : Sven Smeets (VW), Yves Matton (Citroën) en Alain Penasse (Hyundai). Ook Dirk Vandersluys is er met het Symtech team. En vergeet ook de talrijke stewards en veiligheidsmensen (met onder andere een grote delegatie uit Ieper), die vrijwillig helpen om de wedstrijd in goede banen te leiden.
17/08/2014




     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer