Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

Qualifying for Ypres
Abbring zucht sneller dan Loix

Donderdagavond werden de kwalificaties voor de rally van Ieper afgewerkt in Nieuwkerke. Er was al heel veel volk op de been.
De deelnemers aan het ERC konden eerst twee ronden 'verkennen', waarna 1 kans gegeven werd om een kwalificatietijd neer te zetten. De beste tien mogen dan vrijdagmiddag hun startplaats kiezen, de overige starten in volgorde van hun kwalificatietijd.

De deelnemers aan het BRC volgen daarna, in numerieke volgorde. Na de kwalificaties konden zij op het parkoers hun wagen verder testen en afstellen.

Hoewel Abbring niet zo snel leek met zijn DS3 R5, bleek hij toch een zucht sneller dan Loix ( een goede 82 hondersten van een seonde) met zijn in het ERC debuterende Fabia R5. Lefebre (Peugeot 208 T16) volgde Loix op een halve tel. Breen en een ontketende Bouffier vullen de top 5 aan.
Dumas kon zijn Porsche nog net in de top tien plaatsen, ver voor de de Porsche van Delecour (nog net top 20), Duez en Snijers. Deze laatste twee moesten zelfs de Adams R2 van Griebel (eerste junior) en Bergkvist laten voorgaan. Wagemans parkeerde zijn Peugeot 208 R2 net tussen die twee in. De Adam zien er trouwens fenomaal snel uit bij hun doortochten.
Opvallende passages van de broers Moffett allebei met een Fiesta RRC. Zij sneden wel heel heel diep, maar dit vertaalde zich niet in toptijden.




     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto NL