Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

Bekende namen in Ieper
update : 10/06/19

RENTIES YPRES RALLY
De Fransman Eric Camilli
(testrijder bij Ford en nog sporadisch aan het werk in het WRC) stelt in de nieuwe Fiesta R5 voor aan het Belgische publiek. De nieuwe Ford is nog niet gehomologeerd en zal als voorwagen ingezet worden!

Wie houdt Loix en Pieter Tsjoen (Skoda Fabia R5) van de zege?
De Ier Craig Breen komt aan de start met een Polo R5.
De 23-jarige Noor Ole Christiaen Veiby komt aan de start met een Hyundai i20 R5. Hij nam eind mei nog met een VW Polo R5 deel aan de rally van Portugal, maar moest opgeven nadat de Polo uitbrandde. Vorig jaar kwam hij aan de start met een Skoda Fabia R5 in Ieper en eindigde op de 21ste plaats.
Lara Vanneste leest de nota's in de Citroën R5 van Kevin Demaerschalk .

Daarnaast zijn alle rijders uit het Belgisch kampioenschap aanwezig. Cédric Cherain en Chris Princen staan aan de leiding van het Belgisch kampioenschap met elk 60 punten. Streekrijder Vincent Verschueren staat pas 7de, na Fernémont, Bedoret, (Ghislain) DeMevius en (Grégoire) Munster. Uiteraard is er ook een grote delegatie Britten. Daar staat Tom Cave aan de leiding. Hij start in Ieper met een i20 R5. Ook de nummer twee van het kampioenschap, Matt Edwards (Fiesta R5) is al ingeschreven. Ook Rys Yates (Skoda Fabia R5), vorig jaar knap winnaar in Wervik en zesde in de stand van het Brits kampioenschap, is al ingeschreven.


YPRES RALLY MASTERS
Bruno Thiry
start in de YPRES RALLY Masters met een Opel Corsa kitcar.
Paul Lietaer start met een Ford Escort Cosworth
Neuville (Hyundai WRC)
en Brian Bouffier (Ford WRC) waren al eerder bekend.

YPRES (FIA) HISTORIC
Naast de gebruikelijke Porsches 911 verschijnen er ook een verschillende Ford Sierra Cosworths 4x4 aan de start. Opmerkelijk zijn ook twee Hongaarse Alfa Romeo's
GTAM. Vanuit Finland komt er ook een Triump TR8.





     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Illustratie : Ford