Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

 Rally van Roeselare 2014

Klassiek patroon, zoals de laatste jaren de gewoonte was : start op vrijdagavond en aankomst op zaterdagavond. Nieuw dit jaar zijn de twee volledig nieuwe klassementsproeven : Koolskamp (6,49 km) - nog verreden in de jaren '80 - vervangt de klassieker in Beveren op vrijdagavond. En op zaterdag is Houthulst (11,35 km) helemaal nieuw maar toch niet onbekend : je herkent het laatste deel van KP Merkem uit de Rally van Ieper. De historic rally is dit jaar geen aparte wedstrijd, maar is deel van de totale wedstrijd.
Freddy Loix start met de Skoda S2000 en Kris Princen start - waarschijnlijk voor het laatst - met de Subaru WRC. Princen heeft plannen om over te stappen op een R5. Een tweede Skoda S2000, eveneens geprepareerd door Bernard MUnster komt aan de start voor Kicq met co-piloot Sibille. Tsjoen (Peugeot 208T16) heeft startnummer 2. Ten Brinke start met nummer 3. Hermen Kobus, vaak heel snel in Roeselare is ook weer van de partij.
Joke Vandevelde moet Ford in de belangstelling houden en zal meerijden met een Fiesta R1 in de Fiesta cup. Ford is al 15 jaar onafgebroken met een cup-formule aanwezig in de Belgische rally's.
De vrijdagavond is alvast bewolkt, maar toch vrij warm. De publieke belangstelling valt nog wat tegen, ondanks het mooie en zeer gevarieerde deelnemersveld. Na de eerste drie proeven op vrijdagavond vinden we Freddy Loix aan de leiding, voor Princen (Subaru WRC - op 4 seconden) en Ten Brinke (Fiesta WRC- op 8,2 seconden van de leider). Loix wint de eerste twee proeven. De laatste is voor Ten Brinke.
Chérain, de verrassing in Ieper, staat ook hier weer vierde. Tsjoen staat met zijn Peugeot 208 pas op de tiende plaats, maar toch met een derde tijd op de tweede proef. Viaene is de eerste van een hele meute moderne Porsches. Lietaer is eerste historic en 25ste algemeen.







     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer