Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

princen roeselare 2015

ROESELARE : Omloop van Vlaanderen 2015
Loix met de Fabia R5 voor Duquesne (Ford Fiesta R5) en Serderidis met de DS3 WRC.

De wedstrijd in Roeselare begon droog, maar vooral heel spannend. Princen (Peugeot 208 T16 R5) stond na de eerste proef aan leiding voor Loix, de volgende KP stond Loix weer eerste en Princen tweede, de volgende proef wisselde het weer. Zaterdagmorgen mocht Princen dan ook als eerste de baan op. Tot KP6 bleef Princen aan de leiding, maar mechanische problemen zorgden dat hij wegzakte in het klassement en uiteindelijk moest opgeven. Eens te meer bleek de Peugeot geen toonbeeld van betrouwbaarheid. Vincent Verschueren kwam opzetten met zijn DS3 R5, maar ook hij moest de strijd staken met olieverlies. Zaterdagnamiddag viel de regen op een bepaald moment met bakken uit de hemel...
Zo reed Loix met zijn Fabia R5 verder onbedreigd naar de zijn tweede opeenvolgende zege in evenveel deelnames met de nieuwe Skoda.

Stefan Stouf eindigde als eerste historic met zijn Porsche 911 op de tiende plaats. Zijn voornaamst opponent, Lietaer moest zaterdagmorgen op weg naar de eerste proef in Passendale zijn Subaru Legacy aan de kant zetten met tranmissieproblemen. Met zijn "Youngtimer" stond hij op dat moment zesde algemeen. Maeyaert - door een aantal volgers de nieuwe Paul Lietaer genoemd - viel op door spectaculaire doortochten met zijn Escort MK2. Hij werd zestiende in het fel uitgedunde deelnemersveld.

Loix aan de start op zilverberg
Loix aan de start van KP Zilverberg, zaterdagnamiddag.



     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto NL - Princen (Peugeot) - Loix (Skoda)