Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

 RACB op zoek naar rallytalent

De RACB gaat op zoek naar rallytalent. De wedstrijd staat open voor Belgische jongeren geboren tussen 01/01/1989 en 01/01/1996 en wordt gesteund door Peugeot België/Luxemburg. Er zijn al 200 kandidaten ingeschreven. Op 1 en 2 februari worden zij uitgenodigd voor een test op een rallysimulator. Gezien het grote succes zal nog een derde selectiedag volgen. Het parkoers is nieuw voor iedereen en werd goed bevonden door Thierry Neuville himself. De deelnemers mogen eerst een verkenningsronde doen en dan volgt een rit tegen de tijd. De Nederlandstalige nota's werden ingesproken door Lara Vanneste, Nicolas Gilsoul sprak ze in het Frans in.
Nadien de chronorit worden de kandidaten geinterviewd door een jury van experten.De vijf besten gaan door. Ze krijgen het gezelschap van Matthias Boon, Polle Geusens, Ghislain de Mevius, Guillaume de Mevius en Thibault Radoux, de toppers uit het Belgian Junior Rally Championship 2013. Op 17 februari staan fysieke tests op het programma en ’s anderendaags is de finale van het RACB National Team Stuurwiel, op het circuit van Mettet, waar deze zomer ook het WK Rallycross verreden wordt.
Een jury met onder andere Freddy Loix, Bruno Thiry en Marc Duez zal de kandidaten beoordelen op een test aan het stuur van een Peugeot 208 R2. .
De winnaar krijgt een programma met zes rally's aangeboden : Geko Ypres Rally, de Condroz, en vier ERC rally's. De kandidaat kan dus internationale ervaring opdoen. De wagen waarmee zal gereden worden is een Peugeot 208 R2 in de kleuren geel/zwart/rood. De wagen wordt klaargemaakt door DG-Sport.



     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer