Laatste update : 16-12-19 | Home | Contact  


WRC |BRC en andere | Rallycross | News

   

YPRES RALLY 2016

FIA R-GT cup (spijtig genoeg weer) afgeschaft.
De FIA R-GT cup, die voor het eerst werd georganiseerd in 2015 wordt alweer afgeschaft. De cup deed 5 wedstrijden aan : Monte Carlo (WRC), Kenotek Ypres Rally (ERC), ADAC Rallye Duitsland (WRC), Tour de Corse (WRC) en de Zwitserse Rally du Valais (ERC). Porsche was het enige merk met een deelnemende (privé)wagen. Porsche is echter niet erg rally-minded de laatste jaren. Andere merken kondigen vaak hun komst aan, maar nadien hoor je er niets meer van: Ford met de Mustang, de Lotus Exige, ...
Dumas_rally_ieper_2015
De Fransen Delecour en Dumas en de Belg Duez verschenen aan de start in Monte Carlo.
In Ieper was ook Snijers erbij. Snijers en Duez konden de Fransen echter niet volgen in Ieper. Het was maar doordat zowel Dumas (mechanische problemen) als Delecour (van de baan) in de slotfase van de wedstrijd moesten opgeven, dat Snijers de cup kon winnen in Ieper.
In Duitsland (en ook in Corsica) waren alleen de twee Franse rijders van de partij. In de Valais verscheen alleen Delecour (die de titel behaalde) aan de start. In de loop van het seizoen bleek ook dat Dumas en Delecour elkaar niet konden uitstaan.

De Porsches en R-GT's blijven wel toegelaten in het Wereld- en Europees Rally kampioenschap als ze voldoen aan de reglementering van 2016 uiteraard.

FIA tevreden.

De FIA heeft voor elke wedstrijd een uitgebreid lastenboek. "Observers" conroleren aan de hand van dit lastenboek de wedstrijden en maken nadien een rapport hierover. De FIA-rapporten van de ERC-wedstrijden 2015 zijn allemaal bekend. De rally van Ieper blijkt de tweede beste organisatie te zijn met 1056 punten, slechts 10,5 punten minder dan de Rally Liepäjä in Letland. Bovendien behaalde Ieper de beste score van alle wedstrijden op het vlak van veiligheid.

Nieuw Logo - tickets.
Het partnership met Kenotek by CID-lines vindt zijn vervolg de komende jaren. De organisatie moderniseerde dan ook het logo van de wedstrijd. Tickets voor de editie 2016 kunnen nu al besteld worden aan 40 euro per stuk (in plaats van 50 euro).




     Links  | Akoya Pearl

     Webdesign Nico Leeuwerck © Disclaimer


Foto NL | Dumas met Porsche | Ieper 2015